Nyinflyttad


Till att börja med vill vi hälsa er hjärtligt välkommen till vår by.
Här kommer lite information om byn till dig som är nyinflyttad.
Åbyggeby byförening är en ideell förening med föreningslokal iTolforsgården, beläget bakom skolan. Föreningen ordnar en del olika evenemang och aktiviteter för boende i byn.


Åbyggeby bybastu ligger vid brofästet på södra sidan av byn.
Bastun är öppen under höst, vinter och vårmånaderna. Kostnad 30:- / gång. Varje lördag är det herrbastu kl. 15-20. Andra fredagen i månaden är det tjejbastu kl.17-20


Buss nr. 11 avgår och ankommer till Norra Åbyggeby 1 gång i timmen 7 dagar i veckan. Dag och kvällstid. Ändhållplats är på Norra vid Knapervägens början. Till Södra Åbyggeby avgår och ankommer bussarna mer begränsat måndag-fredag. Ändhållplatsen på Södra är vid Nedre Sälängsvägen.


Åbyggeby skola är den stora vackra gula träbyggnaden på Södra ett stenkast från bron. Skolan tillhör Gävle kommuns minsta skolar. Skolan inrymmer förskola, en förskoleklass, skolår 1-3 och ett fritidshem. Se bilderna på denna sida.


Bakom skolan ligger hockeyplanen och den f.d.Håik lokalen. Byföreningen ansvarar för byggnaden och planen. Lokalen kan bl.a.hyras till föreningsmöten för 100kr/gång.


Bakom skolan finns också en återvinningsstation för papper, glas, plast etc.


Badplatser i Testeboån finns det flera små och några lite större. Två av de lite större ligger på varsin sida av Testeboån mittemot varandra. På södra sidan åker du en liten bit ut längs Oslättforsvägen, hit kan du åka bil. På norra åker du in på Lingvallsvägen eller Alfreds Hage. Detta bad är endast till gängligt utan bil den sista biten.


Det är tillåtet att fiska i Testeboån, men fiskekort krävs. Det kan du bla. köpa på Fiskeaffärerna inne i Gävle eller på Konsum Triangeln.


Djurlivet i form av olika djurskötsel är rikt i byn. Detta ger byn en härlig karaktär och något som vi är mycket rädda om. Var vänlig att visa hänsyn till våra djur, synnerhet i trafiken.


Gårdsförsäljning. Välkommen till Knaperboden!
Handla ditt kött direkt på gården hemma hos din bonde Larsa i Norra Åbyggeby.Beställ på www.knaperboden.se


Närmaste mataffär är Konsum triangeln. Ca 3 km in mot Gävle. Där ligger också närmaste bensinpump (OKQ8) och paketutlämning/ATG.


 

Välkommen till Åbyggeby © 2012 • E-POST: info@abyggeby.se • www.abyggeby.se

Välkommen till Åbyggeby