Länkar


Vi vill gärna att hemsidan fylls med mer sådant som hänger ihop med byn och är av intresse för oss som bor här. Kontakta oss om du har något vi kan komplettera sidan med.

På Gävle kommuns hemsida www.gavle.se
Gävle kommuns översiktsplan Gävle stad 2025, Åbyggeby sida 156-
Gävle kommuns cykelplan, Åbyggeby bilaga 9.Testeboån:
Välkommen till Testebosidan www.testeboan.se Här kan du bla. läsa om Testeboåns natur, fikse och friluftsliv. Klicka gärna vidare till nyhetsbrevet Å-skådaren för mer uppdaterad informatiom om ån.


Testeboåns Fiskevårdsområde www.testebofiske.se Här kan du läsa om bl.a. om fiskeregler och fiskkort i Testeboån.


Knaperboden:
Gårdsförsäljning. Välkommen till Knaperboden!
Handla ditt kött direkt på gården hemma hos din bonde Larsa i Norra Åbyggeby. Gården värnar om god djuromsorg, korta transporter och att djuren föds upp ekologiskt. Garanterat närproducerat nötkött av bästa kvalitet då djurens följs från födsel till slakt. Beställning och öppentider på www.knaperboden.se eller tel: 070-6953916.Oslättforspojkarnas IK: Hemsida med information om naturpasset, orientering och längdskidåkning.Hille/Åbyggeby IK www.hillehockey.se
Om du vill lära dig att spela hockey börjar du i Hockeyskolan. Alla tjejer och killar är välkomna. Är du 6 år eller yngre så inriktar vi oss mer på skridskoskola. De som är 7 och 8 år får träna vidare på grunderna inom ishockey och förbereda sig för seriespel så småningom. 

Hille IF är en klubb med anor sedan 1922. Hille IFs hemsida
Vi har en bred verksamhet inom fotbollen med över 1000 medlemmar, från Milboligans 5-7 åringar, fotbollsskola, flick- och pojklag, två herrlag i division 3 och 5 samt två damlag i division 2 och 3. På juniorsidan spelar våra herrjuniorer i herrar U19 Gävleborg.

Basen för all vår verksamhet är Hille IP, hit ska det ska vara trevligt att komma och man ska alltid känna sig välkommen.PRO Hille bedriver en omfattande verksamhet med resor och utbildningar för pensionärer i Hilleområdet (gamla Hille kommun) www.pro.se/Hille


Hille hembygdsförening bildades år 1935, delvis på initiativ av museimannen Philibert Humbla. År 1943 fick föreningen sin hembygdsgården, Per-Larsgården, som flyttades från Norra Åbyggeby. Sedan dess har föreningen anordnat många fester och aktiviteter. Samlingslokalen Hillegården används också till verksamheten. Kontaktuppgifter: Hille hembygdsförening, Hillev. 128, 806 49 Gävle.
Ordförande Stefan Westling. E-post: beppenspost@hotmail.com
Kassör Gösta Sjöberg (S. Åbyggeby). E-post: gosta.sjoberg@gavlenet.se


Hille församling:
Åbyggeby, en del av Hille församling. Läs mer vad församlingen har att erbjuda dig som församlingsbo på www.hilleforsamling.se


 

Välkommen till Åbyggeby © 2012 • E-POST: info@abyggeby.se • www.abyggeby.se

Välkommen till Åbyggeby